- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גוטמן נ' מנורה חברה לביטוח בע"מ
|
תא"מ בית משפט השלום חיפה |
15023-05-09
25.10.2010 |
|
בפני : יפעת מישורי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ט יבריו גוטמן |
: מנורה חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
1.בפניי תביעה בסדר דין מהיר אשר הוגשה כנגד הנתבעת לתשלום סך 46,768 ₪ בגין סכום הנובע מנכות מתאונה בהסתמך על פוליסת ביטוח של התובע אצל הנתבעת.
2.בפניי הוגשה בקשה לדחיית התביעה על הסף מחמת התיישנות. הוגשה תגובה מטעם התובע וכן נשמעו טענות הצדדים. לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי בחומר המצוי בפניי וכן שמעתי את דברי התובע, עולה כי יש מקום לערוך בירור עובדתי מקיף בטענות הנטענות ואין מקום בשלב זה להורות על דחייה על הסף של התביעה. הלכה פסוקה היא כי אך במקרים נדירים ייסגרו דלתות ביהמ"ש בפני תובע מטעמים של בקשה לסילוק על הסף וככל שקיימת מחלוקת עובדתית אשר מותירה פתח להשארת התובענה ואי סילוקה על הסף, הרי שיש לקיים את הבירור העובדתי במסגרת ההליך הראשי ולא להורות על סילוק על הסף בטרם הדיון העיקרי. לפיכך, הבקשה לדחיית התביעה נדחית.
הנתבעת תשא בהוצאות התובע בסך של 1,000 ₪ בתוספת מע"מ.
ניתנה והודעה היום י"ז חשון תשע"א, 25/10/2010 במעמד הנוכחים.
יפעת מישורי, שופטת
החלטה
1.אני מורה כי העדויות הראשיות תוגשנה בדרך של תצהיר ובהעדר החלטה אחרת על המצהירים להופיע לביהמ"ש למועד שיקבע להוכחות.
א. סדר הגשת התצהירים הוא כמפורט להלן:
ב"כ התובע תגיש תצהירי עדיה תוך 60 יום מהיום.
ב"כ הנתבעת יגיש תצהירי עדיו תוך 60 יום לאחר מכן.
תצהירי חוקרים יוגשו בתום שמיעת ראיות התביעה.
ב.לתצהירי העדים יצורף תיק מסמכים אשר בדעת הצדדים להפכם למוצגים בתיק. כן יציין כל אחד מבעלי הדין את מספר העדים שעדותם אינה יכולה להיות מוגשת בתצהיר.
ג. כל אחד מבעלי הדין ימציא העתק מתצהירי עדיו ומתיק המסמכים, לרבות הודעתו לביהמ"ש, ישירות לבעל הדין האחר.
ד. שום דבר האמור בתצהירי הצדדים לא יחרוג מגדר העובדות שהמצהירים יכולים להעיד עליהן מידיעתם האישית, ולתצהירים יצורפו אך ורק מסמכים אשר ניתן היה להגישם באמצעות המצהירים אילו היו מוסרים עדותם בעל פה במהלך המשפט.
ה.צד הסבור שבתצהירי הצד שכנגד נכללו הצהרות או שצורפו להם מסמכים, בניגוד לדיני הראיות, יהיה רשאי להשמיע התנגדויותיו בפתח הישיבה הבאה.
ו.הצדדים לא יהיו רשאים להעיד עדים אשר ניתן היה לקבל את עדויותיהם הראשיות בתצהירים.
ז.יש לבצע את תשלום מחצית האגרה השניה קודם למועד שנקבע להוכחות, למעט בתיקי נזקי גוף.
ח.הצדדים יהיו ערוכים לסיכום טענות בעל-פה במועד הדיון.
2.נקבע לשמיעת הוכחות ליום 18/9/11 בשעה 11:00.
3.כמו כן נקבע לתזכורת מעקב פנימית ליום 20/1/11. עד למועד הנ"ל וככל שתוגש חוות דעת נגדית מטעם הנתבעת אשר לפיה יתברר כי קיימים פערים בין הצדדים באשר לגובה הנכות הנטענת, ישקלו הצדדים מינוי מומחה מוסכם ויגישו לביהמ"ש הודעה ולרבות זהותו של המומחה. בהעדר הודעה כאמור וככל שיהיו פערים בין חוות הדעת, ימונה מומחה על פי שיקול דעת ביהמ"ש.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
